Löydä uutta potkua ja sykettä elämään vapaaehtoistoiminnan kautta!

Tervetuloa jakamaan iloa vapaaehtoistoiminnasta!

Kutsumme tamperelaiset järjestöt ja yhteisöt esittelemään vapaaehtoistoiminnan tarjontaa Kulttuuritalo Laikkuun 29.9. klo 15 – 18.

Iloa vapaaehtoistoiminnasta -tapahtuman järjestää TARVE – Tampereen Voimavaraverkosto ry, joka on vapaaehtoistoimintaa järjestävien järjestöjen ja yhteisöjen yhteistyöyhdistys. Yhdistys tekee näkyväksi sosiaali- ja terveysjärjestöissä tapahtuvaa vapaaehtoistoimintaa, joka edistää kansalaisten hyvinvointia. TARVE ry:llä on 21 jäsenjärjestöä sekä laaja kumppanuusjärjestöjen verkosto.

TARVE ry:n rinnalla toimii vapaaehtoistoimintaa ammatikseen järjestävien henkilöiden Valikkoryhmä.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta TARVE ry: jäsenjärjestöille. Muilta perimme 10 euron osallistumismaksun.

Tapahtuma on osa Tampere vaikuttaa -viikkoa, jonka tapahtumissa noudatetaan Artteli-kumppanuusyhdistyksen eettistä ohjetta. Varmistathan että yhteisösi järjestämä toiminta on ohjeen mukaista.

Tapahtuma on yleisölle maksuton. Toiminnan esittely tapahtumassa on maksutonta TARVE ry:n jäsenille. Muilta perimme 10 euron pöytävuokran.

Koronavuosi on pakottanut monet toimijat ottamaan käyttöön digitaalisia välineitä kohtaamisten järjestämiseen. Millaisia kokemuksia olemme vuoden aikana saaneet? Mitkä asiat ovat mietityttäneet ja millaisia välineitä on käytetty? Webinaarissa kuulemme esimerkkejä ja kokemuksia digitaalisesta vuorovaikutuksesta. Puhujina projektipäällikkö Markus Lappi Pirkanmaan PiDiKe-verkostosta, joka on osa laajempaa valtakunnallista digitukihankkeiden verkostoa ja Kirsi Mustonen Pirkanmaan Muistiyhdistyksen Ilo muistaa ja onnistua -hankkeesta, jossa kehitetiin muistiperheille kotiin tarjottavaa etätukea.

12.00 Tervetulosanat (Kansalaisareena, TARVE ry ja Tampereen ja Pirkkalan valikkoryhmät)
12.15-13.00 Markus Lappi: Digitaidot, digituki ja meitä yhdistävä teknologia
13.00-13.05 Pieni tauko
13.05-14.00 Kirsi Mustonen: Digitaalinen vuorovaikutus Iloa muistaa ja onnistua -hankkeessa.
14.00-14.15 Tauko
14.15-15.15 Markus Lappi: Digitaidot, digituki ja meitä yhdistävä teknologia
15.15 Loppuyhteenveto ja palaute
15.30 Päätös

Muutokset ohjelmaan mahdollisia. Webinaari järjestetään zoomissa ja linkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään edellisenä päivänä. Lisätiedot: pinja.nieminen(at)kansalaisareena.fi
Webropolilla luotu ilmoittautuminen: Digitaalinen vuorovaikutus -koulutus 10.6 klo 12-15:30 (webropolsurveys.com)

joulutoivotus Tarve ry

Tampereen Järjestöedustamo kutsuu tamperelaisia järjestöjä mukaan Tampere vaikuttaa! -viikkoon! Viikkoa vietetään 28.9.-4.10.2020. Viikon aikana nostetaan esiin erilaisia tapoja, miten tamperelaiset pääsevät vaikuttamaan. Tarve ry on mukana viikon järjestämisessä tuomassa esiin vapaaehtoistoiminnan vaikuttamismahdollisuuksia.

 

iloa kuva

KUTSU iloa vapaaehtoistoiminnasta info 29 9 2020

 

Koska emme voi olla varmoja, mikä koronatilanne on syksyllä, ehdotamme, että järjestämme Tampere vaikuttaa -viikolla yhden ison tapahtuman sijaan alueellisia Iloa vapaaehtoistoiminnasta -infoja, joissa esittelemme vapaaehtoistoimintaa. Näitä tapahtumia voisimme järjestää esimerkiksi hyvinvointikeskuksissa. Tarve ry tulee keskustelemaan aiheesta hyvinvointikeskusten yhteyshenkilöiden kanssa ja suunnitelma tarkentuu.

Tarve ry voi kustantaa infoihin tarjoiluja ja viestintämateriaalia, esimerkiksi infokyltit. Viestintä hoidetaan yhteistyössä Tampere vaikuttaa -tapahtuman kanssa, mutta niin, että Iloa vapaaehtoistoiminnasta -infoilla on oma Facebook-tapahtuma ja Lähellä.fi -tapahtuma.

Ilmoittaudu mukaan Tampere vaikuttaa -viikon Iloa vapaaehtoistoiminnasta -tilaisuuksiin alla olevasta linkistä avautuvalla lomakkeella 15.9. mennessä.

HUOM! Ilmoittaudu mukaan kohdassa 7, niin Järjestöedustamon yhteyshenkilöt osaavat välittää ilmoittautumistiedot

Katri Leppisaarelle puh. 044 4554780  

Lomake löytyy täältä: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=94jVFwpnjU2y1ybcos2f4nRIYG5Gv3xNtCYmEbmfmwhUMkhDMDJYTlpKOUpHWTBZNjFRQTNOTUVSTy4u